YLEISIÄ HOITO-OHJEITA

Kaikki bonnetimme voidaan pestä koneessa. Koneessa pestäviin bonneteihin suosittelemme pesupussia, tällöin bonnetin nauhat ei sotkeennu. Mikäli bonnetissasi on tupsu, myös se saa pesupussissa tarvitsemaansa hellää kohtelua pesukoneessa. Suosittelemme myös bonnettien konepesuihin käytettäväksi alle 1000 kierroksen linkousohjelmaa. Jos pesukoneessasi ei ole kierrosmäärän säätöä, pese bonnetit hienopesuohjelmalla, koska hienopesuohjelmat käyttävät alhaisia kierroksia linkouksessa. Muotoile bonnet kosteana. Älä kuivaa bonnetia kuivausrummussa.

PELLAVAISET BONNETIT

Pellavabonnetit on hyvä läpikastella jo ennen pesukoneeseen laittoa. Pellava pestään enintään 40 asteisessa pesussa. Pellava kestää hyvin silitystä, enintään silitysraudan 2 pisteen lämpö (150°C).

VILLAISET/ MERINOVILLAISET BONNETIT

Pese villaiset bonnetit pesukoneen villanpesuohjelmalla. Älä väännä lakkia kuivaksi vaan kuivaa liika pesuvesi rullaamalla bonnet froteepyyhkeeseen. Varovainen silitys yhden pisteen lämmöllä (110°C) tai höyryttämällä.

PUUVILLAISET BONNETIT

Hienopesu enintään 40 asteessa. Puuvilla kestää hyvin silitystä, enintään 2 pisteen lämpö (150°C).

TENCEL BONNETIT

Hienopesu enintään 30 asteessa. Varovainen silitys yhden pisteen lämmöllä (150°C), älä käytä silitysraudan höyrytystoimintoa.

TOPATUT BONNETIT

Valmistamme bonnettien toppauksen levyvanusta. Vanu ei kestä korkeita silityksen lämpötiloja ja kovaa silityspainallusta. Kevyt yhden pisteen silitys (110°C).

TUPSUT

Kaikki tupsumme tehdään villalangasta. Älä nypi lankoja pois, tällöin sidos löystyy ja lopulta tupsu hajoaa. Voit saksilla muotoilla tupsua, jos jokin lanka on pidempi kuin muut. Tupsumme pitää höyrytyksestä. Saat esim. pesun jälkeen tupsuun muhkeutta päästämällä lankojen päihin kuumaa höyryä, parhaiten tämä onnistuu silitysraudan höyrytystoiminnolla. Toistuvissa konepesuissa tupsu saattaa huopua.